Скільки коштує СЕО-просування сайту: основні статті витрат, поради щодо вибору підрядника

Середня ціна СЕО-оптимізації сайту залежить від багатьох факторів. Веб-агентства пропонують клієнтам стандартні тарифи, а також індивідуальні пакети, розроблені з урахуванням поточних проблем. Можна заощадити, замовивши виконання роботи у фрілансера. Ще одне рішення - наймання фахівця в штат, проте найчастіше такий захід є невигідним і не виправдовують покладених надій. Ми розповімо про те, як формується ціна просування сайту в пошукових системах, де замовити послугу, як вибрати чесного підрядника.

Скільки коштує СЕО-просування сайту: види підрядників і ціни

Власник сайту, який вирішив замовити оптимізацію, починає шукати прості шляхи. Навіщо платити більше, якщо можна довірити роботу фрілансеру? В останнього є портфоліо, відгуки задоволених клієнтів і досвід, тому фахівцеві начебто можна довіряти. Однак варто пам'ятати про те, що ціна складається не тільки зі знань або талантів, а й від додаткових коштів. Під час виконання СЕО-оптимізації використовується праця різнопланових фахівців, спеціальний софт, який найчастіше є платним, посилання та інші інструменти. Враховуються ресурси, витрачені на робочий процес - від вартості оренди до податків.

Головний мінус фрілансерів полягає у відсутності багатозадачності. Одна людина не може бути експертом у різнопланових роботах, що негативно впливає на фінішний результат. Другий мінус - відсутність чітких тарифів на послуги просування сайтів. Якщо ви прямо зараз відкриєте популярну біржу, то побачите колосальний розкид цін. Один фрілансер запропонує виконати роботу за 30 тис. руб., другий візьме аналогічне завдання, але за ціною 60 тис. руб. Одна і та ж послуга не може коштувати дорожче або дешевше на цілих 100%, тому закрадаються питання. Можливо, фахівець паралельно працює над кількома проектами або ж є перекупником послуг (бере за високою ціною, а потім робить перезаказ за нижчою). Навіть якщо фахівець висококласний, то він не має потужностей веб-агентства. Підбиваючи підсумок у цьому питанні, скажімо про те, ціна СЕО-оптимізації сайту залежить від пакету робіт, які необхідно виконати, тарифу і додаткових витрат.

Основні роботи, пов'язані з СЕО-просуванням

Перший етап виконання просування полягає у спілкуванні із замовником та подальшому проведенні комплексного аудиту (технічний, СЕО). Отримавши актуальну інформацію, експерти збирають семантичне ядро і складають карту ключових запитів, після чого виконується розробка стратегії просування. На базі підготовлених рекомендацій команда здійснює усунення помилок та інші роботи, які допоможуть вивести сайт в ТОП:

  • технічні: сторінка 404, видалення дублів, оптимізація зображень та інші;
  • поліпшення юзабіліті - від мобільної версії до підвищення швидкості завантаження сторінок;
  • контент: семантика, розподіл ключових слів, підготовка текстів та інші роботи;
  • зовнішня оптимізація: нарощування посилальної маси на зовнішніх ресурсах;
  • робота з соціальними сигналами, CTR видачі.

Обсяг робіт і завдань визначає обраний тариф просування сайту. У разі замовлення послуги у фрілансера, ви отримаєте досить привабливу ціну просування сайту в пошукових системах, а також:

  • середня якість послуг, адже фрілансер одночасно працює над кількома проектами. Це справляє поганий вплив на ефективність праці, може стати причиною зриву термінів;
  • невисокий рівень фахівця. Низькі ціни СЕО-оптимізації сайту пропонують недосвідчені фахівці, можна і зовсім довірити великий проект школяреві або студенту, який вирішив підзаробити у вільний час;
  • непередбачені витрати. Фрілансери неохоче виконують доопрацювання, тому за правки доведеться доплачувати.

Контроль термінів і якості лягає на плечі замовника. Багато чого правки доведеться вносити самостійно. По суті це лотерея, адже можна делегувати обов'язки досвідченому фрілансеру, але дуже часто за справу беруться ті, хто не має посад.

Схеми оплати і фахівці

Говорячи про те, скільки коштує СЕО-просування сайту, неможливо не згадати про найпопулярніші схеми оплати:

  • по позиціях. Вибирається пул запитів, за якими сайт повинен зайняти лідируючі позиції в ТОПі. Деякі компанії надають послугу з гарантією, а це означає, що оплачувати доведеться лише ті запити, за якими сайт вдалося вивести в перші рядки видачі;
  • за трафіком. Враховується тільки обсяг приросту трафіку згідно з тарифом. Якщо трафік показує більш високий ріст, ніж планувалося, то замовник вносить доплату;
  • по лідах. Схема аналогічна тій, яка використовується для трафіку, але оплачувати доведеться конкретні дії: дзвінок, заповнення форми зворотного зв'язку, фактичне замовлення тощо.

Якщо фрілансер виконує всі роботи самостійно, то веб-агенство використовує працю різних фахівців, що дозволяє досягти максимальних результатів. До реалізації проекту залучаються СЕО-оптимізатор і СЕО-аналітик, копірайтер, веб-програміст і веб-майстер, акаунт-менеджер і бухгалтер. Вони усувають різні види помилок, вивчають попит, збирають семантику, виконують аудит, виставляють кошториси - обсяг робіт великий, кожен етап вимагає участі компетентного експерта. Роботу цієї величезної команди необхідно оплачувати, що підвищує ціну просування сайту в пошукових системах.

Додаткові витрати

У питанні про те, скільки коштує СЕО-просування сайту, без додаткових витрат не обійтися. Деякі етапи реалізація проекту потребують інвестицій, які повернуться з відсотками після досягнення поставлених завдань. Йдеться про купівлю посилань, додатковий софт, ведення груп у соціальних мережах, роботах і текстах, що не входять у базовий тариф.

Насамкінець

Кожне агентство самостійно визначає те, скільки коштує СЕО-просування сайту. На ціну впливають і рівень фахівців, і терміни отримання результату, і маса інших факторів. Співпраця з агентством пов'язана з надійністю, гарантіями якості, фіксованими цінами і роботою за чітким планом. Термінові роботи коштують дорожче, ніж нетермінові, проте агентство не надаватиме послугу за занадто завищеними або заниженими цінами, які не відповідають поточній ситуації на ринку.

© 2008 - 2023 Webdesign Odessa
Создание - Раскрутка - Поддержка