Кому доручити створення сайту?

Важливий крок для успішного розвитку своєї справи

Отже, нарешті, Ваша компанія зрозуміла і прийняла необхідність створення свого представництва в мережі інтернет у вигляді власного корпоративного сайту. Вітаємо! Ви зробили ще один перспективний крок для більш успішного розвитку свого бізнесу. Наступне важливе завдання, яке стоїть перед Вами - «Кому ж довірити розробку сайту?».

Виходячи з цього виникнуть й інші попутні питання, які потрібно вирішити з найбільшою користю для себе. Наприклад, що буде найбільш вдалим саме для Вашої фірми, для Вашого випадку? Який вид сайту вам необхідний? Як розібратися в різноманітті термінів web-дизайну? Яким чином отримати прийнятне поєднання ціни і якості майбутнього інтернет-проекту? тощо.

Альтернатива

Напевно, миготить і така думка: а може, взагалі не витрачати кошти на створення сайту і впоратися власними силами? Якщо Ви зараз шукаєте відповіді на ці запитання, то ця стаття написана саме для Вас...

У разі необхідності створення корпоративного порталу існують два основних альтернативних варіанти:

  • розробити сайт власними силами
  • звернутися до професійної студії

Давайте розглянемо плюси і мінуси кожного варіанту детальніше.

Спосіб № 1. Розробка сайту власними силами

Даний варіант вибирають компанії, які прагнуть заощадити в грошовому плані. З «Все зробимо самі» починається чимала кількість спроб підкорення інтернету. Причому розвиватися такий сценарій може за кількома напрямками.

Варіант: «Економічний програмістський»

Це ні що інше, як створення сайту програмістом (системним адміністратором тощо) компанії. При прийнятті такого рішення керівник міркує наступним чином: "Навіщо нам кудись звертатися, якщо у нас є свій прекрасний програміст (або навіть цілий відділ)?! Зрештою, я плачу йому хорошу зарплату... та й за своїми функціональними обов'язками він не особливо завантажений! Ну що там для нього сайт розробити? ". Знайоме таке?

Мабуть, єдиною перевагою розробки сайту Вашим програмістом є економія фінансових коштів... на початковому етапі. Але є і мінуси. Так велика ймовірність, що сайт, зроблений не достатньо досвідченою і кваліфікованою людиною, програє за дизайном. Особисто Вам часто зустрічалися фахівці, які на однаковому рівні добре розбираються в адмініструванні мережі і знають секрети веб-дизайну?!

«Суспільно-корисне навантаження» не таке вже й корисне

Врахуйте і те, що штатний програміст буде відволікатися від своїх безпосередніх службових обов'язків. Також, оскільки створення сайту інкримінується програмісту, як суспільно-корисне навантаження, навряд чи він займеться вивченням найсучаснішої мови для написання сайту. У більшості випадків для розробки порталу буде використаний готовий конструктор сайтів, до якого в якості дизайну прикрутять Ваш логотип, а для розміщення ресурсу знайдуть безкоштовний хостинг.

Але це не всі складнощі, які можуть очікувати керівника компанії. Проблеми можуть виникнути і тоді, коли він усвідомлює необхідність подальшого просування сайту. Не секрет, що створені нашвидкуруч ресурси проблематичні в просуванні. Як Ви думаєте, чи подбає Ваш програміст про те, щоб сайт був динамічним (тобто редагованим не через програмний код, а через систему управління інформацією на сайті)?

Втратили людину, втратили сайт

А уявіть собі ситуацію, коли Ваш адміністратор-програміст з якихось причин залишає фірму. Це загрожує компанії тим, що Ви разом з ним, людиною яка фактично тільки і знає особливості Вашого веб-порталу, можете втратити і корпоративний інтернет-ресурс.

І навіть якщо його послідовник щиро захоче внести зміни (ну, наприклад, додатковий номер телефону, адреса нового офісу, інформацію про товар або знижки, додати фотографії), у нього це може не вийти. Будь-який програміст скаже, що немає нічого гіршого, ніж розбиратися в чужому програмному коді.

Варіант: «Економний дизайнерський»

В принципі, це різновид попереднього варіанту. Тільки з поправкою на те, що він характерний для компаній, близьких до області дизайну і реклами. При його виборі зазвичай виходять з позиції: "Ми ж професіонали в галузі дизайну, програмування. Які буклети малюємо, фірмовий стиль розробляємо, налаштовуємо ПЗ у великих корпораціях... Ну що нам варто сайт зробити?! "

У підсумку до плюсів і мінусів попереднього варіанту додасться і те, що в цьому випадку дизайн з великою часткою ймовірності буде нагадувати поліграфічний буклет. Від цього дуже часто страждають навігація і система управління сайтом. Знову ж таки, даний інтернет-ресурс в більшості випадків буде непридатний для просування.

Варіант: «Економний благодійний»

Як розробник сайту в цьому випадку виступає студент, який за сумісництвом є племінником директора, сином головного маркетолога, родичем кого-небудь зі співробітників тощо.

Так, він хороший хлопчик. Програмує з 5 років. Знає всі мови програмування. І в якості своєї курсової роботи (іноді за суто символічну плату) готовий розробити найкраще веб-представництво будь-якої організації.

Зрозуміло, що як і в попередніх випадках, Ви можете отримати сайт безкоштовно (або відносно безкоштовно). Для молодого ентузіаста Ваш інтернет-ресурс швидше за все стане «пробою пера». Чи замислювалися Ви про те, а чи зможе він запропонувати професійні ідеї з приводу того, як зробити сайт цікавим для Ваших клієнтів?

Молодо - зелено

Також хлопець швидше за все ще не підозрює про існування юзабіліті сайту і професійні методи просування інтернет-рішень. До того ж він студент технічного факультету, де предмети типу маркетингу, якщо і вивчаються, то поверхово.

Тому не дивуйтеся, якщо почуєте: «Ви мені все напишіть, намалюйте, підготуйте, придумайте..., а я це в мережу потім викладу». І раптом раптово зникне... І станеться це за дивним збігом обставин тоді, коли Вам терміново потрібно змінити на сайті, скажімо, прайс-лист.

І, нарешті, додзвонившись до його постійно відключеного мобільника, почуєте: «Вибачте, у мене зараз сесія, а завтра іспит, так що поки нічим допомогти не можу!». Не забудьте, що ще треба буде впоратися з просуванням корпоративного сайту в лідери за рейтингом Яндекса.

Спосіб № 2. Розробка сайту в професійній студії

Відразу скажемо, що цей варіант відрізняється, від попереднього тим, що вимагає вкладення більших фінансових коштів. Зверніть увагу, Більших, але не обов'язково дуже хворих! У будь-якому випадку, з одного боку - це мінус. Так, сайт обійдеться Вам дорожче ніж ресурс, створений власними силами.

Але з іншого боку, подумайте про це з тієї точки зору, що завдяки хорошому, якісному, зробленому професіоналами своєї справи корпоративному сайту Ви отримаєте не просто послуги з розміщення інформації в мережі Інтернет, а відкриєте нові можливості для свого бізнесу.

Відразу обмовимося, нижче розглянуті переваги веб-ресурсу, розробленого саме в професійній студії. Зверніть також увагу, що студії бувають різні (як вибрати студію - тема окремої статті).

На чому не варто економити

Так, якісний сайт, як і якісна річ, не може коштувати дешево. Чому? Адже над його створенням працюватиме команда професіоналів. А професіонали повинні отримувати за свою роботу гідну винагороду.

Цей варіант вибирають компанії, які розуміють, що на іміджі не варто економити, і усвідомлюють, що інвестиції, вкладені у створення професійного сайту, з часом окупляться в рази і принесуть значний прибуток, а фірма в свою чергу отримає постійний приплив нових клієнтів і партнерів.

Майстри не бояться давати гарантій

Довіривши розробку сайту професіоналам, Ви отримаєте веб-ресурс, розроблений під конкретні потреби Вашої організації. У Вас не буде зайвих розділів, які сайтобудівники-початківці просто не можуть прибрати з готових рішень.

Замовляючи роботу у професіоналів, Вам буде дана гарантія того, що, переглядаючи Інтернет-ресурси, Ви не натрапите на клон свого корпоративного сайту в мережі. Спеціальні студії можуть дозволити собі тримати в штаті професійного веб-дизайнера. Таким чином власник фірми отримає свій унікальний веб-дизайн, розроблений саме для його випадку.

Динамічне життя, або вчасно вносимо коригування та доповнення

Ваш сайт матиме зручну структуру управління. Це дуже важливо в умовах нашого динамічно мінливого життя. За її допомогою Ви самі зможете редагувати інформацію на сторінках - написати новину, замінити фотографію або текст, додати коментар, скоригувати дані. За Вашим бажанням оновленням інформації можуть займатися також і фахівці студії.

Ваш сайт виявиться зручним для користувачів. Тобто він матиме доступну навігацію, а відвідувачам сайту буде на ньому комфортно. Вони зможуть швидко знайти саме ту інформацію, заради якої і потрапили на сайт.

Гармонійно, грамотно і стильно

На якісному інтернет порталі сторінки і фото завантажуються швидко, не втрачаючи при цьому в якості. Колірна гама, шрифти підібрані правильно з точки зору всіх норм. Тексти складені так, щоб вони максимально ефективно сприймалися з екрану.

У професійних студіях Ви отримаєте працюючий сайт «під ключ». Після створення Вам запропонують підбір і реєстрацію доменного імені, а також складуть план просування (розкрутки) Вашого ресурсу в мережі. У статті розглянуто та висвітлено плюси і мінуси різних варіантів створення сайту. Безумовно, альтернатива повинна бути завжди. Але вибір, звичайно, за Вами.

© 2008 - 2023 Webdesign Odessa
Создание - Раскрутка - Поддержка