Користь використання відео для SEO-просування сайту

При наповненні сайтів нерідко використовуються відеоролики - ємний, чіткий і популярний спосіб подачі інформації. Вони можуть бути виконані у формі презентацій, майстер-класів, розпаковок, інструкцій - вибір варіацій величезний. Відеоролики не тільки допомагають зробити ресурс більш цікавим для звичайних користувачів і доповнюють основний контент, але і роблять позитивний вплив на позиції в пошуковій видачі. Ми розповімо про те, як це працює і чому вашому сайту необхідно відео.

Причина № 1. Пошукові системи полюбляють додатковий контент

Різноманітний контент - це те, що необхідно для успішного просування. ПС Google і Яндекс під час ранжування сканують масу характеристик, тому верхні позиції у видачі займають найбільш релевантні ресурси. Пошукові боти враховують не тільки ключові слова або метатеги, а й наявність різного контенту: текст, картинки, інфографіка, таблиці та діаграми, а також відеоролики. Відео підвищує релевантність, адже воно дає чітку відповідь на питання, яке користувач ввів у пошуковий рядок. У зв'язку з цим відеоконтент необхідно використовувати при просуванні і наповненні ресурсу, адже його наявність підвищує прихильність з боку пошукових систем.

Причина № 2 Додатковий трафік

Для наповнення використовуються зображення, завдяки яким користувачі можуть вийти на сайт не тільки через загальний пошук, але і через внутрішні сервіси, наприклад, Google або Яндекс «Картинки». Відео працює за аналогічною схемою, воно наводить трафік з наступних джерел:

  • соціальні мережі;
  • пошук і стрічки рекомендацій, реалізовані у відеохостингах;
  • через пошукову систему, але із застосуванням сортування. У Google і Яндекс юзер може вибрати вкладку «Відео», щоб отримати результат з цього виду контенту. Найчастіше так чинять користувачі, які шукають відеоролики у формі інструкцій, оглядів, уроків;
  • партнерські майданчики, на яких відеоконтент був розміщений.

Обсяг трафіку залежить від кількості відеороликів: чим їх більше, тим вище буде відвідуваність. Під час створення контенту необхідно вибирати гарячі або вічнозелені теми, останні шукають постійно, тому відео буде залучати трафік протягом багатьох років. Плюс такого трафіку полягає в тому, що він є цільовим: переходи здійснюють люди, які зацікавлені в послузі, товарі, інформації.

Причина № 3. Користувачі проводять більше часу на сторінці

Використання якісного відеоконтенту має прямий вплив на поліпшення поведінкових факторів. Користувачі витрачають на прочитання текстового матеріалу від 2 до 5 хвилин, якщо йдеться про статтю обсягом 5-15 тис. знаків. Якщо на сайті буде розміщено текст і відеоролик, то понад 60% юзерів віддадуть перевагу другому варіанту першому. Це пов'язано з економією часу і підвищеною зручністю. Юзер буде здійснювати внутрішні переходи, включатися в обговорення відеоролика - все це зміцнює поведінкові фактори, яким Google і Яндекс надають особливого значення.

Для досягнення високих результатів необхідно не просто створити відео, а й правильно його оформити. Занадто довгі ролики, тривалість яких перевищує 7-10 хвилин, користувачі дивляться неохоче, тому потрібно орієнтуватися на цей негласний стандарт. Якщо є потреба у створенні відеоконтенту тривалістю 10 + хвилин, то краще записати кілька коротких роликів, що доповнюють один одного. Використовуючи цю рекомендацію, ви підвищите ймовірність того, що юзери додивляться їх до кінця. Звичайно, варто відмовитися від ліричних відступів, занадто нав'язливої реклами або порожнього контенту, який не приносить користувачам практичну користь.

Причина № 4. Позитивний вплив на зовнішнє просування

Відеоконтент допомагає поліпшити посилальний профіль сайту, адже після розміщення відео юзери активно починають ним ділитися:

  • роблять репости, додаючи контент на свої сторінки, в групи в соціальних мережах;
  • на гарне відео посилаються авторитетні ресурси.

Все це забезпечує приплив цільового трафіку, а також підвищує обсяг беклінків на сайтах, що мають хорошу репутацію, траст. Пошукові системи фіксують позитивну динаміку, що дає сайту переваги під час ранжування.

Причина № 5. Підвищення конверсії

Стабільний потік трафіку - це добре, проте він повинен монетизуватися. Якісні відеоролики, в яких відображені характеристики товару або плюси компанії, стимулюють клієнта здійснити конверсійну цільову дію. Наприклад, детальний огляд товару допомагає клієнту зрозуміти вигоди, які він отримає, тому людина без довгих роздумів оформляє замовлення.

З чого почати наповнення сайту відео?

Для створення відео використовуйте хорошу техніку, яка гарантує відсутність бліків, розмитості, інших ознак низької якості контенту. Підготуйте сценарій, а також дотримуйтеся наступних рекомендацій щодо розміщення:

  • виконайте оптимізацію, впроваджуючи ключові слова в назву, опис, теги, а також субтитри;
  • розміщуючи контент на YouTube, теж використовуйте елементи оптимізації, обов'язково вкажіть посилання на основний сайт, а також назву товару, компанії. Доповніть канал обкладинкою, що запам'ятовується, використовуйте назву, співзвучну з назвою магазину, бренду або компанії;
  • створюйте корисні відео, якими будуть активно ділитися;
  • шукайте цікаві теми, які обговорюватимуть;
  • створюйте огляди, розпакування і навіть гумористичні відеоролики - все це привертає увагу і може забезпечити позиції в блоці «Актуальне», якщо мова йде про відеохостинги.

Під час підготовки контенту враховуйте тематику сайту, потреби і болі цільової аудиторії, а також проведіть аналіз контенту, який збирає максимальну кількість лайків, репостів і переглядів.

Насамкінець

Відео - хороший двигун просування сайту, корисний для всіх сфер бізнесу. Воно допомагає залучати клієнтів, забезпечує потік цільового трафіку, поліпшення поведінкових факторів. Потрібно орієнтуватися на практичну користь відео, розкриття питань, які турбують покупця, демонстрацію всіх сильних сторін продукту або продавця - все це забезпечить стабільні продажі і високий ROI.

© 2008 - 2023 Webdesign Odessa
Создание - Раскрутка - Поддержка