Кращі CMS для просування сайту інтернет-магазину, блогу, візитки

Системи управління вмістом (англ. CMS) - движки для сайту, які сьогодні користуються величезною популярністю. При виборі движку потрібно звертати увагу на масу характеристик і відгуків, а також те, наскільки швидко і якісно виконується розкрутка сайту на CMS. Останніх існує багато, але не кожна система управління вмістом має рівноцінну кількість плюсів і мінусів. Про те, як виконується розкрутка сайту на Bitrix, «Вордпресс» та інших CMS ми зараз розповімо, а також розглянемо підводні камені просування та індексації.

З якими проблемами може бути пов'язана розкрутка сайту на CMS?

Створюючи сайт, багато підприємців зупиняють вибір на першому-ліпшому движку або беруть той, назва якого постійно на слуху. На перших порах сайт начебто нормально працює, відбувається індексація - все гаразд, переживати нема про що. Коли справа доходить до поліпшення розкривається неприємна правда: складне налаштування, дорогі плагіни, обмежені можливості, інші проблеми. Виникає потреба перенесення сайту на інший движок, що пов'язано з фінансовими втратами, а також колосальними тимчасовими витратами. Якщо ви хочете працювати без стресів, то необхідно спочатку приділити час вибору кращої CMS, яка забезпечить зручну і безперебійну роботу.

На що звертати увагу при виборі движку?

При виборі движка необхідно звертати увагу на:

  • вид сайту. Можна створити візитку, блог, інтернет-магазин та інші види ресурсів, кожен з яких повинен відповідати певним вимогам. Переформатувати інтернет-магазин у форум буде дуже складно, тому спочатку вибирається ніша, а потім - движок під неї;
  • функціонал. Функціонал залежить від виду сайту, на цьому етапі важливо проаналізувати ресурси конкурентів або вдатися до послуг професійних розробників;
  • масштаб. Невеликий сайт-візитка може успішно функціонувати на будь-якій CMS, великий ресурс з піддоменами потребує потужного движку;
  • можливості для розкрутки сайту на CMS. Рано чи пізно сайт необхідно буде просувати за допомогою SEO, тому варто оцінити дружність движку: метатеги, семантичний URL, редагування файлів robots.txt і sitemap.xml, налаштування сторінки 404, інше;
  • мінуси та індивідуальні особливості CMS. До запуску сайту рекомендується вивчити всі можливі підводні камені, характерні для тієї чи іншої системи управління вмістом. На офіційних сайтах такої інформації немає, тому варто шукати її на форумах розробників, у відгуках, блогах і в логах;
  • вік CMS. Молодий движок, який вийшов на ринок недавно, або занадто старий - не найкраще рішення. На цьому етапі важливо правильно оцінити CMS - від репутації до фактичних технічних можливостей.

Сегмент систем управління вмістом пропонує платні та безкоштовні рішення. В останньому випадку йдеться про умовну безкоштовність, адже доведеться докуповувати плагіни та інвестувати в покращення. Ціна - не визначальний фактор, вона є додатковим критерієм вибору.

Найкращі CMS для розкрутки сайту

Давайте розглянемо популярні CMS, які отримують хороші відгуки і мають бездоганну репутацію.

Особливості розкрутки та індексації сайту на «Вордпресс»

Движок WordPress - найпопулярніше рішення, що має дружнє відношення до SEO. Існує з 2003 року, спочатку був призначений для блогів, але сьогодні використовується для створення різних видів ресурсів. Виділимо плюси:

  • широкий вибір плагінів;
  • швидка індексація сайту на «Вордпресс»;
  • просте управління і розкрутка;
  • для роботи з WordPress не потрібні особливі професійні навички;
  • доступно багато навчальних матеріалів, які допоможуть виконати створення, наповнення і просування ресурсу самостійно;
  • WordPress рекомендують використовувати досвідчені розробники.

Особливу увагу необхідно приділити SEO-плагінам, які створені під розглянутий движок. Серед кращих - плагін пошукової оптимізації YoastSEO, SEMrush, SEOquake та інші, що спрощують процес розкрутки та індексації сайту на «Вордпресс».

Особливості рушія Joomla

Joomla - движок, який за популярністю поступається лише «Вордпресу». Має відкритий код, дозволяє створювати необмежену кількість сторінок і виконувати оптимізацію під вимоги ПС, має русифікований інтерфейс. Можна вибрати будь-який дизайн, доступна велика кількість плагінів, рушій відрізняється простою установкою та інтуїтивно зрозумілою адміністраторською панеллю. Є мінуси, що полягають у низькій безпеці, адже багато сайтів, що функціонують на Joomla, зламують. При оновленні можуть виникнути проблеми, що тягнуть за собою нестабільну роботу.

Плюси і мінуси, особливості розкрутки сайту на Opencart

Opencart - движок, орієнтований на створення інтернет-магазинів. Безкоштовний, має відкритий код, дозволяє розширювати можливості за допомогою модулів. Функціонал заточений під комерційні проекти, для успішної роботи цього движку буде потрібно платний хостинг. Доступні платні та безкоштовні шаблони для зміни дизайну, в тому числі і з адаптивною версткою, що забезпечує коректне відображення на смартфонах і планшетах. З плюсів варто виділити:

  • швидку і просту розкрутку сайту на Opencart;
  • відмінний функціонал, що дозволяє вести продажі в інтернеті;
  • можливості для інтеграції зі сторонніми сервісами доставки та оплати;
  • наявність мультимовності, що дозволяє створювати сайти під будь-яке мовне середовище.

З мінусів варто виділити створення дублів сторінок, конфліктуючі плагіни, а також проблеми, пов'язані із завантаженням нових товарів.

Плюси і мінуси, особливості розкрутки сайту Bitrix

Bitrix (1C-Бітрікс) - один з найпопулярніших движків, який дозволяє створювати комерційні сайти з високим рівнем безпеки. Забезпечує безперебійну роботу великих проектів і гнучке налаштування SEO-параметрів, є платним движком, хоча доступна тестова демо-версія. CMS Bitrix відкриває широкі можливості для розкрутки сайту, регулярно оновлюється, дозволяє розширювати функціонал, проте вимагає солідних інвестицій і залучення досвідчених фахівців, які будуть займатися обслуговуванням ресурсу.

Насамкінець

Підводячи підсумок, варто сказати про те, що розкрутка сайту на CMS може бути успішною тільки в разі правильного вибору цілей, розстановки пріоритетів і попередньої аналітики. Кожен проект потребує движку з особливими технічними характеристиками, тому індексація блог-сайту на «Вордпресс» буде іншою, ніж індексація інтернет-магазину на Opencart. Якщо ви не можете самостійно вибрати систему управління вмістом, то краще отримати консультацію у професіоналів в області розробки і SEO.

© 2008 - 2023 Webdesign Odessa
Создание - Раскрутка - Поддержка