Як дізнатися на якому движку зроблений сайт: огляд сервісів і методів

В ході конкурентного аналізу або вибору движку, на якому буде функціонувати новий сайт, доводиться шукати способи, що допомагають визначити CMS вподобаного ресурсу. Деякі компанії відкрито вказують, на якому движку ведеться робота, інші - приховують цю інформацію. В останньому випадку доведеться вдатися до допомоги спеціальних сервісів, що дозволяють швидко виявити CMS цікавого сайту.

Ручна перевірка

Адмінпанель

Для такої перевірки спеціальні сервіси не потрібні, достатньо відкрити вікно браузера і слідувати інструкції:

  • початковий код. Натисніть CTRL + U на клавіатурі, після чого відкриється HTML-код сторінки. Комбінацією CTRL + G запустіть рядок пошуку, введіть команду «generator». Якщо рядок не було вилучено системним адміністратором, ви відразу побачите назву CMS. Під час неуспішного пошуку переходьте до наступного способу;
  • шлях до файлів оформлення. Потрібно відкрити код сторінки, дотримуючись вказівок вище, а потім знайти теги head, де можуть відображатися системні файли з найменуванням CMS. Кожна адміністративна панель має унікальну структуру, яка допомагає їх розрізняти. Наприклад, у Бітрікс -/bitrix/templates/( дублюється назва латиницею);
  • txt. Кожен рушій має подібний файл, що відповідає за роботу пошукових роботів на ресурсі. Знову відкрийте рядок пошуку, вкажіть "https://site.ru/robots.txt/». За кодом можна визначити движок: у WordPress є «wp», інші CMS можна обчислити за їх назвами.

Вхід до адмінки

У деяких випадках спрацьовують спроби зайти на сайт через адміністративну панель. Використовуються правильні URL, що відкривають доступ в адмінки на різних движках і конструкторах. Кожна система має унікальну адресу, якщо вона не спрацювала - переходьте до наступного. Наприклад, для Joomla - це «site.ru/administrator/», в WordPress - «site.ru/wp-admin/». Метод перспективний, але якщо сайт працює на рідкісному движку, то вручну доведеться перебрати масу варіантів, на що буде потрібно солідну кількість часу.

Аналіз футера

Проаналізуйте підвал сайту, де нерідко доступна інформація про те, який движок був залучений в ході розробки. Ці відомості не потрібні звичайним користувачам, тому найчастіше їх не додають. У деяких випадках зазначення даних обов'язкове: авторство на шаблон, який було задіяно.

Які сервіси можна використовувати для визначення CMS

Be1

Сервіс Be1 дозволяє провести перевірку і визначити движок, на якому функціонує ресурс. Розробники стверджують, що унікальний алгоритм забезпечить видачу результату через кілька секунд після отримання запиту. Перевірку можна виконувати як один раз, так і масово (не більше 10 адрес). До послуг клієнтів - 78 движків, які є популярними і маловідомими. Якщо під час перевірки з'являється прочерк, то CMS в базу не занесена.

2ip

Дозволяє швидко виявити систему керування, яка використовується сайтом. Під час перевірки залучаються різні ознаки, якими відрізняються конкретні панелі. Ініціатор запиту може побачити, які CMS беруть участь в аналізі. Якщо рушій буде виявлено, у рядку з'явиться напис про те, що знайдено ознаки використання певної CMS (з назвою).

iTrack.ru

Сервіс був створений для виявлення платформ CMS. Користувач може дізнатися, який конструктор або движок забезпечує функціонування ресурсу. У базі - 80 систем, які перевіряються в ході проведення дослідження. Пошук здійснюється за фразами, які використовуються в різних адміністративних панелях, що забезпечує коректний результат.

WhatCMS

Багатофункціональний сервіс, що дає можливість виявити не тільки движок, але і мову програмування, а також хостера. Відрізняється однією з найбільших баз, в неї включені 390 CMS: є навіть ті, які не можуть побачити конкуруючі сервіси.

Built With

Для визначення CMS достатньо вказати доменне ім'я цікавого сайту, після чого відобразяться відомості про рушій, а також підключеним функціоналу та аналітиці. Обсяг даних великий, ефективний в ході конкурентного дослідження.

Найкращі переглядачі для визначення рушія

Для проведення великої кількості перевірок або частого використання більш зручним форматом є браузерні розширення. Вони виявляють адмінки, а також можуть надавати додаткову корисну інформацію про підключені плагіни та інші можливості.

  • Wappalyzer. Розширення сумісне з браузерами Firefox, Chrome, Safari. Допомагає виявити технологію, яка залучалася для створення ресурсу, визначає бібліотеки, метрики і дає інші важливі відомості.
  • iTrack. Ми вже розповідали про нього, але існує і браузерна версія. Вона сумісна з Chrome, визначає CMS.
  • RDS Bar. Дає можливість дізнатися, на яких технологіях побудований сайт: рушій або конструктор. Має багатий функціонал, підходить не тільки для пересічних користувачів, але і для експертів в області SEO. Можна виявити хостинг і IP, перевірити карту сайту і robots.txt, оцінити вест сторінок і побачити вихідний код - набір великий. Сумісний з популярними браузерами - від Chrome до Яндекс.

Перевірка не допомогла, що робити

Якщо перераховані вище способи не допомогли виявити движок, на якому функціонує сайт, то причина проста - він є самописним. У цьому випадку варто провести повторну перевірку підвалу, де часто розміщують посилання на розробників. Якщо вона є - відкрийте офіційний сайт, знайдіть контактні дані і зв'яжіться з розробником безпосередньо. Найчастіше агентства не приховують подібну інформацію, тому ви відразу її отримаєте.

Насамкінець

Способів, які допомагають визначити адмінку, дуже багато, вони розрізняються за складністю і можливими обсягами інформації. Найчастіше для виконання перевірки не потрібні особливі знання або навички, досить точно слідувати інструкціям сервісу. Найпростіший варіант - використання спеціальних програм або розширень, які мають великі бази і вміють виявляти движки за ознаками, як прямим, так і непрямим. Деякі фахівці здатні визначити рушій або конструктор за базовими особливостями, використовуючи програми як додаткове джерело інформації.

© 2008 - 2023 Webdesign Odessa
Создание - Раскрутка - Поддержка